Γλυκά βάπτισης

Όλες οι μανούλες θέλουν το καλύτερο για τα παιδιά τους, από όταν είναι στην κοιλιά τους μέχρι και την ενηλικίωση τους, οπού έχουν φτάσει να έχουν δικά τους παιδιά. Φροντίζουν την υγεία τους, το φαγητό τους, τα ρούχα τους, την εκπαίδευσή τους, τα πάρτυ τους και πολλά ακόμα που μόνο οι μανάδες γνωρίζουν. Σαν γυναίκες λοιπόν και μητέρες θέλουν όλα να είναι στην εντέλεια από το μικρότερο ως το μεγαλύτερο και ας είναι και για μία απλή εκδήλωση όπως αυτή πού γίνεται μετά τη βάφτιση του μικρού τους.

γλυκα κουταλιου

Η βάφτιση του παιδιού είναι ένα σημαντικό γεγονός στη ζωή των γονιών αλλά και του παιδιού τους, που αργότερα θα κοιτάει τα αναμνηστικά και θα δημιουργήσει ωραία συναισθήματα και καλές αναμνήσεις. Το παιδί όμως δεν γνωρίζει το άγχος των γονιών που ετοίμασαν την κάθε λεπτομέρεια, μέχρι να το ζήσει και το ίδιο με τα δικά του παιδιά. Το άγχος για το στολισμό, τους καλεσμένους, το κόστος μέχρι και για τη επιλογή των γλυκών που είναι το πιο απλό κομμάτι της λίστας αυτών που πρέπει να γίνουν. Και όμως το άγχος για αυτό το απλό πράγμα, είναι μεγάλο. Αφού σκέφτονται αν θα αρέσουν στους καλεσμένους, αν θα μείνουν αναλλοίωτα μέχρι να τελειώσει η βάφτιση, ειδικά οι γονείς που δεν έχουν την οικονομική άνεση να καλέσουν catering , αν διαλέξουν γλυκά μόνο για μεγάλους, οι μικροί προσκεκλημένοι αν θα μπορούν να τα φάνε, αν θα τους αρέσουν και πολλά ακόμα. Και τελικά η ερώτηση παραμένει για τι εδέσματα να αγοράσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η καλύτερη επιλογή, κατά τη γνώμη , είναι κάτι παραδοσιακό που να μην αλλοιώνεται γρήγορα ή καθόλου, εκτός αν είναι εκτεθειμένο σε υψηλές θερμοκρασίες όπως για παράδειγμα κάτω από τον ήλιο.  Αυτού του είδους γλυκά είναι τα cupcakes δηλαδή μικρά κέικ, τα οποία δεν χρειάζονται ψυγείο και μένουν αρκετές ώρες αναλλοίωτα υπό κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας. Επίσης οι κουραμπιέδες, τα αμυγδαλωτά και πολλά παρόμοια γλυκά.

 

Σε αυτά τα γλυκά δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς ούτε μικροί, ούτε μεγάλοι, ειδικά αν τα υλικά είναι φρέσκα και το τελικό δημιούργημα εύγευστο και καλαίσθητο.