Δεξιώσεις γάμου: οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή παρευρεθεί σε δεξιώσεις γάμου. Οι λεπτομέρειες είναι εκείνες που κάνουν την κάθε δεξίωση να διαφέρει θετικά ή αρνητικά. Φυσικά, είναι τελείως διαφορετική η διοργάνωση εκδηλώσεων όταν την παρατηρείς ως καλεσμένος. Αλλιώς είναι όταν αποτελείς μέρος της και συμμετέχεις στη διαμόρφωσή της. Ωστόσο, αν όταν προετοιμάζουν τη δεξίωση του γάμου μπορούσαν να μιλήσουν με τους καλεσμένους τους και να ακούσουν τις επιθυμίες τους θα κέρδιζαν πολλά. Επίσης μπορούν να την διοργανώνουν με βάση την εμπειρία τους ως καλεσμένοι σε δεξιώσεις.  Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τη δική τους δεξίωση. Άλλωστε, οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και μπορούν να απογειώσουν έναν γάμο. Αυτές οι λεπτομέρειες προσφέρουν υπέροχες στιγμές κεφιού και διασκέδασης σε όλους. Αν θέλετε όλοι να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Το parking

Οι περισσότερες αίθουσες δεξιώσεων διαθέτουν parking, όμως δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να σιγουρευτείτε ότι ο χώρος επαρκεί για όλα τα αυτοκίνητα και επιπλέον πως είναι άνετος, ασφαλτοστρωμένος και κατάλληλος για όλους τους τύπους αυτοκινήτων. Αν προσφέρεται και παρκαδόρος, καλό είναι να ελέγξετε ότι ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος για την αποβίβαση των καλεσμένων. Διαφορετικά μπορεί να δημιουργηθεί κομφούζιο στην είσοδο όσο τα υπόλοιπα αυτοκίνητα θα περιμένουν κάθε επιβάτη να αποβιβαστεί για να παραλάβει το αυτοκίνητο ο παρκαδόρος.

Fenix.gr - Δεξιώσεις - Vintage Μεταφορικό Μέσο

Το κρασί

Δεξίωση γάμου χωρίς κρασί, κόκκινο και λευκό, στο τραπέζι δεν νοείται. Ωστόσο, οι περισσότερες αίθουσες δεξιώσεων και εταιρείες catering δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο κρασί. Όπως δίνουν στο φαγητό ή στο στολισμό του χώρου. Καλό θα ήταν να έχετε στο γάμο σας ένα αξιοπρεπές κρασί. Αφού οι περισσότεροι καλεσμένοι θα πιουν από αυτό. Φυσικά δεν πρέπει να αμελήσετε να παρέχεται την δυνατότητα στους καλεσμένους που δεν πίνουν κρασί να πιουν κάτι άλλο. Όπως για παράδειγμα μπύρα, κοκτέιλ κλπ. Τέλος καλό θα ήταν εκτός από αλκοόλ και αναψυκτικά να έχετε και χυμούς. Είτε φρεσκοστημένους αν έχετε την δυνατότητα πρόσληψης εταιρείας catering με σερβιτόρους και μπάρμαν, είτε συσκευασμένους.

 

Fenix.gr - Αίθουσες Δεξιώσεων

Ο καιρός

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τον καιρό ένα χρόνο πριν που αποφασίζει το πού και το πότε θα γίνει ο γάμος του. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψιν. Οι αίθουσες δεξιώσεων δίπλα στη θάλασσα, όπως τα ξενοδοχεία στη Γλυφάδα ή τα παραθαλάσσια κτήματα στην Ανάβυσσο, είναι πραγματικά μια υπέροχη και πολύ ρομαντική επιλογή. Όμως, ακόμα και αν δεν βρέχει και ο καιρός είναι ηλιόλουστος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, το βράδυ η υγρασία μπορεί να είναι πολύ ενοχλητική στον εξωτερικό χώρο. Έτσι, αν κάνετε το γάμο σας άνοιξη ή φθινόπωρο καλό είναι να μην γίνει πολύ αργά το βράδυ ή να έχετε συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους για τη δυνατότητα να μεταφερθεί η δεξίωση στον εσωτερικό χώρο.

 

Fenix.gr - Διοργάνωση Εκδηλώσεων - Catering Σερβίρισμα

Το μπουφέ

Ο μπουφές είναι μία πολύ καλή επιλογή για να σερβίρονται όλοι οι καλεσμένοι το φαγητό τους εύκολα και γρήγορα.  Αν οι καλεσμένοι σας ξεπερνούν τους 300, οι υπεύθυνοι της αίθουσας δεξιώσεων και της εταιρείας catering θα κανονίσουν την προσθήκη δεύτερου ή και τρίτου μπουφέ. Διαφορετικά θα σχηματιστούν τεράστιες ουρές και η διαδικασία του φαγητού θα αργήσει πολύ να ολοκληρωθεί πριν αρχίσει το γλέντι. Στην περίπτωση που μπορείτε και θέλετε, υπάρχει και η λύση του σερβιρίσματος στα τραπέζια των καλεσμένων από εξειδικευμένο προσωπικό.

Fenix.gr - Δεξίωση γάμου - Γάμος

Η μέρα του γάμου σας σας ανήκει και καλό θα ήταν να την περάσετε χωρίς άγχη και προβλήματα. Κανονίστε από πριν τα οικονομικά σας και με βάση το budget σας δημιουργήστε τον δικό σας ονειρεμένο γάμο. Άλλωστε ονειρεμένος γάμος δεν είναι φτιαγμένος από χρυσάφι αλλά από όμορφες, πλούσιος με όμορφα συναισθήματα στιγμές.