Πόσο χρήσιμος είναι ο κλόουν στο παιδικό πάρτυ;

Οι περισσότεροι, πιστεύω, θυμάστε εκείνο το πάρτυ από τη παιδική σας ηλικία  με κάποιον κλόουν, ο οποίος διοργάνωνε διαγωνισμούς και παιχνίδια και στο τέλος η κερδισμένη ομάδα έπαιρνε και κάποιο δωράκι. Το δωράκι μπορεί να μην ήταν κάτι φοβερό, μπορεί να ήταν ένα ζωάκι φτιαγμένο από μπαλόνι αλλά το αίσθημα της νίκης, του συναγωνισμού και το ότι περνάγατε ωραία παίζοντας χωρίς έγνοιες, δημιουργούσε την αίσθηση πως αυτό το δώρο ήταν κάτι μοναδικό και φοβερό. Δυστυχώς μεγαλώνοντας οι άνθρωποι κρύβουν αυτές τις αναμνήσεις και η ευτυχία, η οποία βρίσκεται στα απλά, γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

Πολλές φορές μάλιστα δεν μπορούνε να καταλάβουνε και τη χαρά των παιδιών για αυτά τα ασήμαντα μικροπράγματα που τους χαρίζουν αυτό το αίσθημα, αφού οι γονείς είναι γεμάτοι από υποχρεώσεις και τα προβλήματα για να έχουν εκείνα ένα καλύτερο μέλλον.

κλοουν

Τα παιδιά εκτός από μαθησιακή μόρφωση χρειάζονται και κοινωνική, η οποία μπορεί να προέλθει και μέσα από το παιχνίδι, αφού τα μικρά σε ηλικία δεν θα κατανοήσουν τις λέξεις όσο τις πράξεις. Για παράδειγμα ένα ομαδικό παιχνίδι με άλλα παιδιά,  θα τα βοηθήσει να κοινωνικοποιηθούν, σε αντίθεση με τη περίπτωση που θα κάθονται μπροστά από το ηλεκτρονικό παιχνίδι, ακόμα τα παιχνίδια με συνομηλίκους τους θα τα βοηθήσουν να κατανοήσουν τη σημασία του συναγωνισμού και της ευγενής άμιλλας. Φυσικά και ένα παιχνίδι δεν είναι το άλφα και το  ωμέγα για να επιτευχθεί αυτό αλλά είναι ένα σημαντικό λιθαράκι. Στη περίπτωση που θέλετε να διοργανώσετε πάρτυ στο παιδάκι σας σκεφτείτε τη προοπτική του να καλέσετε κάποιο κλόουν, οποίος θα βρίσκεται εκεί για να τα  διασκεδάσει με πολλά ομαδικά παιχνίδια, στα οποία θα συμμετέχουν όλα τα παιδάκια.

Πηγή: Polyparty.gr