4 μηχανισμοί στα έπιπλα κουζίνας που θα κάνουν τη ζωή σας απείρως ευκολότερη

Η κουζίνα είναι ένα περίπλοκο δωμάτιο. Είναι το μέρος, στο οποίο μαγειρεύουμε, τρώμε, αποθηκεύουμε τα τρόφιμα και άλλα απαραίτητα πράγματα και γενικά το δωμάτιο, το οποίο έχει πάρα πολλές ανάγκες και δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ευτυχώς, τα καινούρια έπιπλα κουζίνας διαθέτουν πολλούς μηχανισμούς και αξεσουάρ, τα οποία μπορούν να κάνουν αυτή την καθημερινότητα όχι απλώς ευκολότερη αλλά και πιο ευχάριστη. Χάρη στην εργονομία τους και την αξιοποίηση της τεχνολογίας, οι μηχανισμοί αυτοί εκμεταλλεύονται και το τελευταίο εκατοστό χώρου και πηγαίνουν την εμπειρία στην κουζίνα ένα βήμα παραπέρα, ώστε όλοι η οικογένεια να είναι ευχαριστημένη. Και επειδή ταιριάζουν τόσο στις μοντέρνες όσο και στις κλασικές κουζίνες, αρκεί απλώς να το πάρετε απόφαση και να τους εφαρμόσετε χωρίς να ανησυχείτε για το πώς θα δείξουν στη δικιά σας κουζίνα.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε την εταιρεία Gruppo Cucine στο www.gruppocucine.gr για να σας βοηθήσουν για οποιαδήποτε απορία έχετε στα έπιπλα κουζίνας.

Ηλεκτρικό κλείσιμο και αυτοματισμοί

Μια ολική ανακαίνιση της κουζίνας προσφέρει τη δυνατότητα να τοποθετηθούν νέα έπιπλα και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, με τις οποίες το αυτόματο κλείσιμο και άνοιγμα θα είναι μια απλή κίνηση. Διακόπτες, με τους οποίους ανοίγουν και κλείνουν τα ντουλάπια και οι συσκευές, αλλά και άλλες αυτόματες διαδικασίες, όπως η λειτουργία του απορροφητήρα, όταν λειτουργεί ταυτόχρονα και η κουζίνα, είναι μερικά μόνο από όσα θα αλλάξουν τη ζωή σας και θα σας ταξιδέψουν κυριολεκτικά στο μέλλον.

 

Εργονομικά ντουλάπια

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ντουλάπια κουζίνας είναι ότι σχεδόν ποτέ δεν χωράνε όλα αυτά που θέλουμε. Ή ακόμα και όταν τα χωράνε, είναι τόσο πιεσμένα που τελικά καταλήγουν πολύ δύσκολα στη χρήση τους και στο να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Όλα αυτά τα προβλήματα λύνονται με τα εργονομικά ντουλάπια, τα οποία αξιοποιούν τα τυφλά σημεία και τις κρυφές γωνίες σε κάθε ντουλάπι, και μας φέρνουν αυτό ακριβώς που ψάχνουμε χωρίς να χρειαστεί να σκύβουμε, να τεντωνόμαστε ή να βγάζουμε έξω όλα τα πράγματα. Για παράδειγμα, με το μηχανισμό φασόλι, οι κατσαρόλες βρίσκονται πάνω σε ειδικές πλατφόρμες, οι οποίες βγαίνουν προς τα έξω με το άνοιγμα του ντουλαπιού, για να πάρουμε αυτή που χρειαζόμαστε κάθε φορά.

ντουλαπια κουζινας

Μπουκαλοθήκες

Η καλή οργάνωση του χώρου είναι κομβικής σημασίας σε κάθε κουζίνα και σε αυτήν μπορούν να μας βοηθήσουν τα ντουλάπια, τα οποία διαθέτουν ειδικές θήκες για κάθε τι που θέλουμε να αποθηκεύσουμε. Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι οι μπουκαλοθήκες, οι οποίες είναι το απαραίτητο αξεσουάρ, για να αποθηκεύουμε κάθε λογής μπουκάλια χωρίς να μας πιάνουν χώρο και χωρίς να κινδυνεύουν να πέσουν κάθε φορά που ανοίγουμε το μπουκάλι.

 

Μηχανισμοί διπλής ανάκλισης

Σε όλες τις κουζίνες αλλά ιδιαίτερα στις μικρές είναι πολύ βασικό να εκμεταλλευόμαστε τον κάθετο χώρο, για να έχουμε περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι τα ντουλάπια της κουζίνας θα φτάνουν μέχρι ψηλά και συνεπώς θα είναι δύσκολα προσεγγίσιμα. Ωστόσο, με ειδικούς μηχανισμούς διπλής ανάκλισης θα μπορούμε να φτάσουμε πιο εύκολα το περιεχόμενο των ντουλαπιών χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε… ακροβατικά.