4 έξυπνα και όμορφα κεράσματα για μετά τη βάπτιση

Έχει γίνει πλέον παράδοση μετά τη βάπτιση η οικογένεια μαζί με τις μπομπονιέρες να προσφέρει και κεράσματα στους καλεσμένους. Είτε ως μια παραπάνω γλυκιά περιποίηση είτε ως ένας τρόπος να αποφύγετε το γλέντι με όλους τους καλεσμένους που συνεπάγεται μεγάλα έξοδα, η φιλοσοφία αυτή είναι μια υπέροχη συνήθεια που προσφέρει στη βάπτιση το κάτι διαφορετικό. Το βασικό σε όλο αυτό είναι να έχετε ένα όμορφο stand, το οποίο θα είναι διακοσμημένο στα χρώματα και τα μοτίβα της βάπτισης, χαμογελαστούς ανθρώπους να προσφέρουν τα εδέσματα και φυσικά διάφορες γευστικές εκπλήξεις που θα ευχαριστήσουν τους καλεσμένους σας που ήρθαν για να τιμήσουν το νεοφώτιστο.

Λεμονάδα ή κάποιο άλλο σπιτικό ρόφημα

Η λεμονάδα για βάπτιση είναι μια εξαιρετική ιδέα, ειδικά τώρα που καλοκαιριάζει. Μοσχομυρίζει, αρέσει σε όλους, είναι δροσιστική και πίνεται εύκολα. Οι συνταγές για λεμονάδα πηγαίνουν από γενιά σε γενιά και σίγουρα θα βρείτε κάποια που να σας θυμίσει τη λεμονάδα της γιαγιάς. Το παν με τη λεμονάδα για βάπτιση είναι να την προσφέρετε σε όμορφα κυπελλάκια, να την κάνετε αρκετά γλυκιά, για να αρέσει και στα παιδιά, και να διακοσμήσετε το stand σας με λεμόνια που θα φέρουν την άνοιξη έξω από την εκκλησία. Εναλλακτικά ή μαζί με τη λεμονάδα, μπορείτε να προσφέρετε και άλλα σπιτικά ροφήματα, όπως βυσσινάδα, κρύο τσάι ή χυμό μήλου, ενώ εντύπωση θα κάνουν και χυμοί με εποχικά φρούτα, όπως χυμός από καρπούζι, φράουλες ή σταφύλια.

λεμοναδα για βαπτιση

Ζεστή σοκολάτα

Αν η βάπτιση γίνει το χειμώνα, μια ξεχωριστή πρόταση είναι να προσφέρετε στους καλεσμένους σας ζεστή σοκολάτα. Η σοκολάτα αρέσει σε όλους και όχι μόνο στα παιδιά, τα οποία φυσικά ξετρελαίνονται, αφού τους θυμίζει ήρεμες και χαλαρές στιγμές στο σπίτι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το μυστικό είναι να έχετε στο stand σύστημα ροής αληθινής ρευστής σοκολάτας και όχι κακάο, ώστε η σοκολάτα να έχει έξτρα γευστικό αποτέλεσμα και μεταξένια υφή.

Ρόφημα ζεστής σοκολάτας

Γλυκά

Συνήθως, μαζί με τη λεμονάδα και τα άλλα ροφήματα προσφέρονται μετά τη βάπτιση και κάποια γλυκά, ενώ τα αλμυρά snacks δεν προτιμώνται, επειδή έπεται το φαγητό. Με δεδομένο ότι η βάπτιση θα έχει πολλά παιδιά, μπορείτε να έχετε κάποια γλυκά που θα λατρέψουν οι μικροί σας καλεσμένοι, όπως τα donuts, και μάλιστα σε διάφορες γεύσεις που θα τους κάνουν να θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα. Τα donuts έχουν το πλεονέκτημα ότι δεν χρειάζονται πιάτα και κουτάλια, ενώ διακοσμούνται και με πολλούς ευφάνταστους τρόπους ανάλογα με τη γεύση τους. Μια άλλη εντυπωσιακή λύση είναι τα cupcakes, πάνω στα οποία μπορούν να δημιουργηθούν με ζαχαρόπαστα πραγματικά έργα τέχνης!

donuts

Παγωτό

Μαζί με όλα τα προηγούμενα ή μόνο του, το παγωτό θα προσελκύσει γύρω του όλα τα παιδιά της βάπτισης. Μπορείτε να έχετε ένα καρότσι παγωτού για βάπτιση με ψυγείο που θα παραπέμπει στα παλιά παγωτατζίδικα με τα φορητά ψυγεία και κάποιος χαμογελαστός παγωτατζής να προσφέρει διάφορες γεύσεις παγωτού σε χωνάκι. Για καλοκαιρινές βαπτίσεις, η επιτυχία είναι εγγυημένη!

Παγωτό