Tips και πρωτότυπες ιδέες για ονειρική δεξίωση γάμου

Ο γάμος και η οργάνωση και διευθέτηση κάθε λεπτομέρειας γύρω από την πιο ονειρική μέρα της ζωής ενός ζευγαριού είναι δύσκολη υπόθεση. Υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που ένα ζευγάρι πρέπει να οργανώσει για τη μέρα αυτή και -τις περισσότερες φορές- άμεσο αποτέλεσμα είναι να πελαγώνει. Σωτήρια βοήθεια αποτελούν οι εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων που μπορούν να βοηθήσουν και να λύσουν τα χέρια των … ναυτιλλομένων.

Οι δεξιώσεις γάμου, λοιπόν, μέσα από τις συμβουλές των ειδικών γίνονται μια εύκολη υπόθεση και λαμβάνουν τις διαστάσεις που έχουν στην πραγματικότητα. Πρόκειται άλλωστε για δεξιώσεις, για ένα πάρτυ αγάπης, ένα πάρτυ στο οποίο συγγενείς, φίλοι και αγαπημένα πρόσωπα χαίρονται με τη χαρά σας. Η επιτυχία βρίσκεται λίγα -μικρά και μαγικά- βήματα μακριά.

  • Επιλέξτε το μέρος. Είναι η πρώτη κίνηση που θα κάνετε όταν αρχίσετε να οργανώνετε τη γαμήλια μέρα σας. Οι αίθουσες δεξιώσεων των ξενοδοχείων αποτελούν μια σωστή επιλογή (συγκριτικά με τα κτήματα). Το βασικό τους πλεονέκτημα είναι η εξοικονόμηση πολύτιμου χρόνου. Ένα ξενοδοχείο, εκτός από τις αίθουσες δεξιώσεων που διαθέτει, παρέχει ένα σύνολο άλλων χρήσιμων υπηρεσιών και παροχών.

Θα πρέπει κατά την επιλογή να μεριμνήσετε για την τοποθεσία του ξενοδοχείου και την απόσταση αυτού από την εκκλησία που θα τελεστεί το μυστήριο. Αν παραδείγματος χάριν παντρευτείτε στα Νότια προάστια, επιλέξτε ένα από το πολυτελή ξενοδοχεία στη Γλυφάδα. Το παν είναι να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας στη μετακίνηση και να μην τους ταλαιπωρήσετε με περιττές αποστάσεις. Θέλετε άλλωστε να περάσετε όλοι καλά.

Φροντίστε επίσης να επισκεφθείτε το χώρο αρκετές φορές για να τον γνωρίσετε πριν αποφασίσετε τη διακόσμηση αυτού και τις λοιπές λεπτομέρειες. Συζητήστε με τους υπευθύνους τα θέλω σας και τα όνειρά σας γύρω από το στυλ του γάμου που επιθυμείτε και ακούστε τις συμβουλές τους. και μετά αποφασίστε.

  • Κεφάλαιο διακόσμηση: Και αναφερόμαστε στο σκηνικό που θα φιλοξενήσει την πιο ευτυχισμένη μέρα της κοινής σας ζωής. Καλό θα ήταν να επιλέξετε αρκετά νωρίς το ύφος του γάμου που επιθυμείτε και να κινηθείτε ανάλογα σε όλα τα επίπεδα. Αν ο γάμος σας είναι ρομαντικός, τα παστέλ χρώματα είναι η πλέον κατάλληλη επιλογή σε κάθε τομέα -από το νυφικό και την ανθοδέσμη μέχρι τον στολισμό των τραπεζιών που μπορεί να γίνει με ροζ τριαντάφυλλα και ρομαντικά φαναράκια.

Πρωτότυπη ιδέα είναι να επιλέξετε ένα θέμα για το γάμο σας. Αυτό αποτελεί μια καινοτομία των τελευταίων 2-3 χρόνων κυρίως στο εξωτερικό. Η τάση έχει βρει ένθερμους υποστηρικτές όσους αγαπούν συγκεκριμένες ταινίες (παραδείγματος χάριν το Star Wars) ή ένα χόμπι (παραδείγματος χάριν το σκι ή τις καταδύσεις). Η επιλογή ενός θέματος μπορεί να καθορίσει πολλές λεπτομέρειες όπως τα προσκλητήρια και η διακόσμηση και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κάνει το γάμο σας ξεχωριστό.

  • Κινηθείτε παραδοσιακά. Ένα σημαντικό tip για αξέχαστο γάμο. Αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Μπορείτε να ενσωματώσετε δυναμικά στοιχεία από τον τόπο καταγωγής σας κατά την προετοιμασία σας τη μεγάλη μέρα αλλά και κατά τη γαμήλια τελετή. Μια εναλλακτική είναι να επιλέξετε αντίστοιχη μουσική για το γλέντι (με απόλυτη τάση τα κρητικά γλέντια στις περιπτώσεις που κάποιος κατάγεται από εκεί) αλλά και τοπικές λιχουδιές, εδέσματα και ποτά. Δεν είναι μόνο τα ξένα έθιμα ενδιαφέροντα. Καμιά φορά, η ελληνική παράδοση έχει να προσφέρει περισσότερα.